Rosbief van Blaarkop rund
Met rozemarijn-aardappelen, een recept van Boer Jan
Ingrediënten:
– 1 kg rosbief (Blaarkop rund)
– 50 gram boter
– 8 vastkokende aardappelen
– 3 takjes rozemarijn
– 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
– 1 el olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de boter in een braadslee en bak de rosbief van Blaarkop rund op hoog vuur rondom bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper en zet de braadslee in de oven en laat het vlees 20 minuten braden. Steek een vleesthermometer in het midden van de rosbief om de gaarheid te controleren. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes en meng ze door de aardappelen. Voeg knoflook, olie en zout naar smaak toe. Lepel het braadvet over de rosbief en leg de aardappelpartjes naast het vlees. Laat de braadslee nog 40 minuten in de oven staan (schep de aardappelen tussentijds 2 keer om). Wanneer de vleesthermometer 55ºC aangeeft is het vlees klaar om te serveren.
Serveertip:
Snijd de rosbief in plakken van ongeveer 1cm dik en serveer met een frisse salade en Bearnaisesaus (klassieke saus voor rosbief).
Recept printen:
Download hier de PDF.